Momentje hoor, we hebben een nieuw systeem..

Gepubliceerd op 12 mei 2022 om 14:38

Als de tandarts van huis is… dansen de assistentes door de praktijk..

Althans, dat hadden wij ons voorgenomen…

Ludwig ging op cursus in de Los Angeles en dat leek mij de uitgelezen kans om de praktijk eens goed op z’n kop te zetten. Er waren immers geen patiënten en dus zou vrijwel niemand daar last van hebben.

De computers moesten worden vervangen, en daarmee kregen we automatisch een ‘upgrade’ op ons patiëntensysteem. Het programma is vernieuwd, zo vertelde de ontwikkelaar mij, en het voldeed daarnaast ook weer aan de strengste eisen met betrekking tot het veiligstellen van patiëntendossiers.

Dat kan alleen maar goed zijn.. toch?

 

Het plaatsen van de nieuwe computers kostte een dag,  installeren van nieuwe software, oude bestanden overzetten, röntgen weer aansluiten etc. Gelukkig hadden we daar een paar ‘mannetjes’ voor ingehuurd, want mijn computerkennis reikt niet zo ver.

Kleine drempel.. de röntgen kon niet direct weer worden aangesloten, de fabrikant is de enige die dat kan ( heel slim gedaan hoor 😉) dus die moest gebeld worden. Geen paniek, we hebben nog een week voor we weer opengaan, dat zou moeten lukken. En dat was gelukkig ook zo. Probleem afgewend..

Daarna kwam de ‘implementatie’, oftewel het herinrichten van het nieuwe systeem. Via een online verbinding liet een aardige mevrouw ons zien hoe ‘simpel’ het allemaal werkt. Daarnaast kregen we ook nog een online zelfstudie en dan zou het allemaal soepeltjes moeten verlopen..

 

Nou… niet dus.. Het systeem lijkt op het oude, maar is het precies niet. Alle knopjes zitten erop maar wel net op een andere plek… Een collega van een andere praktijk moest lachen toen ze mij hoorde stoeien met de agenda, zij hadden er ook best een tijdje mee geworsteld en sprak de bemoedigende woorden: “met een maand of 6 gaat het wel beter”.

 

Dus ik zeg het nu maar vast:  “momentje hoor, we hebben een nieuw systeem”

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Marga Verdegem
een jaar geleden

Leuk deze blog en zo herkenbaar.