Wat maakt een goede tandartspraktijk?

Gepubliceerd op 23 augustus 2022 om 11:44

Een vraag die ik mijzelf regelmatig stel sinds ik hier werk. Voordat ik hier naartoe verhuisde had ik weinig weet van wat een tanderts de hele dag doet. Ja patiënten zien, duh.. En dat er veel administratieve rompslomp bij komt kijken kon ik ook wel raden.

 

Maar hoe zien de behandelingen eruit, welke kennis is daarvoor nodig en hoeverre heeft de patiënt daar iets over te zeggen?

Ik heb gelukkig tot nu toe slechts 1 vulling maar dat werd toendertijd niet uitvoerig aan mij uitgelegd. Er werd helaas ook niet bij gezegd dat het *piep* veel pijn kon doen.

 

Ik heb ook nooit echt mijn tandarts ‘uitgezocht’. Vroeger ging je met je ouders mee, en daarna sloot ik gewoon aan bij die van mijn toenmalige partner. Pas toen ik een ontzettende angst had ontwikkeld ben ik wat bewuster op zoek gegaan.

En waar keek ik dan naar? Niet naar zijn behandelingen want daar heb ik geen verstand van.. nee het waren de woorden van mijn moeder “deze is best lief”, lees; geen druk en geen dwang en veel uitleg, die mij over de streep trokken.

Telde het mee dat ze in een prachtig nieuw, van alle gemakken voorzien, gebouw zaten? Misschien wel..

 

Maar wat betekend dat eigenlijk, een mooi gebouw? Dat de tandarts genoeg geld verdient om er mee te showen? Of stopt hij/zij juist al zijn geld in een mooie uitstraling in de hoop nieuwe patiënten aan te trekken?

Als ik kijk naar onze praktijk dan zitten wij in een vrij oude woning, het is al 20+ jaren een tandartspraktijk, maar zit gewoon op de hoek en een woonwijk. Geen fancy gebouw dus.

Het verduurzamen is in gang gezet, maar het blijft een oud en niet heel groot gebouw.

We hebben een kleine wachtkamer en misschien iets te weinig ruimte voor het personeel om zich terug te trekken. Eigenlijk hoeft de wachtkamer niet echt groter want patiënten zitten zelden lang te wachten en dus niet met meerdere in de ruimte.

De behandelkamers zijn voorzien van erg goede apparatuur, ook op de kwaliteit van losse materialen wordt niet bezuinigd. De behandelingen worden met uiterste precisie en kunde uitgevoerd. En doordat we maar één tandarts hebben krijgen de patiënten altijd hetzelfde vertrouwde gezicht te zien.

Daarnaast komen onze patiënten zelden bij een andere tandarts in de spoeddienst terecht.

Behandelingen worden nooit en te nimmer afgeraffeld, ik heb het geprobeerd maar deze tandarts is niet op te jagen 😉

 

En last but not least, om mijn moeders woorden nog maar een keer te gebruiken, de tandarts is ook nog eens heel lief.

 

Dus ja, wat een maakt een praktijk goed? En zijn wij wel goed?

Hoe bekijken jullie dat, wat bepaald jouw keuze voor een tandarts?

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.