Eerste werkweek

Gepubliceerd op 2 januari 2022 om 09:00

Mijn eerste werkweek.. beetje rustig opstarten zou je zeggen.. Het team leren kennen, 2 assistentes en de tandarts, allemaal hartstikke vriendelijk en behulpzaam. Het bedrijf leren kennen, ik moet mijn weg zien te vinden in de administratie en agenda, waar staat alles, hoe werkt het programma, wat is normale gang van zaken, je kent het wel..

Op woensdag 1 december ben ik begonnen en op vrijdag 3 december zat mijn hoofd al propvol met nieuwe informatie, mijn woonkamer nog vol verhuisdozen, en had ik een ‘to do list’ waar je U tegen zegt. Tijd voor een beetje weekend dus!

 

Op maandagochtend rij ik, nog niet helemaal wakker, naar de praktijk. Ik ben op een minuutje afstand als ik gebeld wordt door één van de assistentes. Een beetje verbaasd zegt ze dat het er op lijkt dat er is ingebroken. ‘Dat zal toch zeker niet’, denk ik nog..

 

Bij de praktijk aangekomen is het vrij snel duidelijk, er is inderdaad ingebroken. De balie ligt ondersteboven en wat meteen opvalt is dat ons belangrijkste, en zo’n beetje het duurste, apparaat is gestolen. De CADCAM, een apparaat waar wij zelf kronen en bruggen mee kunnen maken. Ik mag er dan nog maar 3 dagen gewerkt hebben, het was mij meteen al duidelijk dat het apparaat een enorme uitkomst is voor onze patiënten, en dat de agenda vol staat met afspraken voor een nieuwe kroon of brug..

 

Ik zet alle praktische zaken in werking, politie bellen, tandarts (en tevens praktijkeigenaar) op de hoogte brengen, de assistente belt de eerste patiënten af, en verder vooral maar even nergens aankomen.

Terwijl de politie de aangifte komt opnemen lopen we allemaal een beetje beduusd rond, er blijken toch ook nog wel wat meer spullen te zijn gestolen en de schade wordt steeds een beetje groter.

 

Daarna begint het grote geregel, contact opnemen met de verzekering, serienummers, contracten en facturen opzoeken van alles wat weg is, nog meer patiënten afbellen.. De dag vliegt voorbij.. en de rest van de week gaat het geregel door; er komen nieuwe camera’s, een nieuwe deur en nieuw slot en een nieuw alarm systeem.

 

Het maakt mij boos, we zijn een kleine, hardwerkende praktijk. We leveren uitstekende zorg, maar kunnen nu grotendeels ons werk niet doen omdat er iemand met zijn vingers niet van onze spullen af kon blijven.

 

Terwijl ik dit type zijn we al ruim 3 weken verder, de verzekering schiet niet op, er is geen leenapparaat beschikbaar, de levertijd van een nieuwe is lang en dus moeten we nog steeds patiënten teleurstellen. Lekkere afsluiter van het jaar..

Toch komt de optimist weer in mij naar boven; we zijn allemaal gezond, gelukkig is niemand van ons de inbrekers in levende lijve tegengekomen, en we gaan gewoon in januari weer hard aan de slag om iedereen alsnog te helpen.

 

Ik wens jullie allen een heel gelukkig nieuwjaar!

 


«   »